Najčešća pitanja
Uređaj se jednostavno čisti zahvaljujući odvojivoj posudi koja prikuplja ubijene insekte. Zaštitna mrežica sa obje strane štiti pred neželjenim kontaktom sa električnom mrežom.
Prije svega treba znati koja je površina koja se želi osigurati djelovanjem UV lampe, kao i mjesto instalacije. Da li je to na zid ili pak na patos. UV lampe sa ljepljivim panelima obavezno se koriste u prostorijama koje imaju povećanu vlažnost vazduha ili prisustvo velike količine prašine, kao i u svim prostorijama gdje je neophodno postići vrhunski nivo higijene (farmaceutska i prehrambena industrija, medicinske ustanove, kuhinje, muzeji I sl.) Dok je prednost lampe sa grijačima ta što je neophodno samo UV lampe mijenjati prema potrebi (preporuka je bar dva puta godišnje), kako bi svjetlost lampe za insekte ostala efikasna.
Pravilnim rukovanjem zamke nisu štetne po ljudsko zdravlje, nego smrtonosne za žohare i miševe, ali prije upotrebe svakako jasno pročitati upustvo za upotrebu.
Obzirom da se upotrebom sušača za ruke izbjegava direktni međukontakt više osoba, sušači za ruke su bolja opcija za smanjen prenos bakterija. Također, bakterije se šire brže na vlažnim rukama, a sušačima za ruke postiže se brže sušenje ruku.
Prema istraživanjima dojam, osjećaj i memorija su povezane sa mirisom kod ljudi. Ugodnim mirisom u Vašem random prostoru, povezujete se s klijentom i dajte mu veći osjećaj povezanosti za Vaš ambijent, samim time i posao.
Kada kupujete uređaj, morate uzeti u obzir područje na kojem će se zagrijavati. Ne biste trebali uzimati uređaj velike snage za malu sobu, jer će to podrazumijevati nepotrebne troškove za plaćanje električne energije. Nekoliko faktora utiče na potrošnju električne energije: koliko kvadratnih metara sobe, potrošačka snaga IC uređaja, koeficijent gubitka toplote. Usmjerite infracrvenu grijalicu na unutrašnje predmete. To će vam pomoći uštedjeti toplinu i zadržati je vani. Ne preporučuje se usmjeravanje prema vratima i prozorima.
Trajnost osjveživača prostora ovisi o mnogim faktorima, kao što su kvadratura prostora, intenzitet mirisa, učestalost korištenja osvježivača, protoka zraka kao i “zagađenosti” prostorije.